martes, 30 de marzo de 2021

GASTRONOMIA ALAVESA. PATXI ANTON. ARABAKO GASTRONOMIA

 


Patxi Anton eta Arabako gastronomia ia-ia sinonimoak dira. Horregatik aukeratu zuen 2017ko VII Zikloaren bere hitzaldirako "Araba, euskal sukaldaritzarako ekarpena” gaia. Hitzaldia, bestela ezin zitekeen moduan, mamitsua izan zen, ibilbide goxoa eskaini baitzien gaiari eta publikoari. Patxi Anton 2015eko Urrezko Zeledona da.


Hitzaldia publikatuta dago, 2017ko Zikloari dagokion liburuan, baina txoko honetara ere ekarri nahi izan dugu, hemengo irakurlearentzako opari gisa.

Decir Patxi Antón y gastronomía alavesa viene a ser parecido.  Fue por ello que eligió el tema "Alava, su aportación a la cocina vasca" para su conferencia del VII Ciclo de 2017. Y la charla, como no podía ser de otra manera, resultó muy sabrosa. Patxi Antón es Celedón de Oro 2015.

La charla está publicada en el libro que recoge todas las conferencias del VII Ciclo, pero la hemos querido traer a este rincón para que el lector tenga acceso a ella.

 

 

Argazkiak: UZ-CO

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